Rotterdam snijdt drastisch in aantal brede scholen

Naar schatting 80 brede scholen in de gemeente Rotterdam zullen die status verliezen. Zij krijgen van de gemeente geen geld meer voor bredeschoolactiviteiten. Lees verder

Onderwijswethouder Hugo de Jonge (CDA) licht de situatie toe, door te zeggen dat er met de schoolbesturen in de stad heldere afspraken zijn gemaakt over de extra’s die brede scholen moeten bieden. Als de scholen niet aan de voorwaarden voldoen, krijgen ze geen geld meer voor bredeschoolactiviteiten.

RTV Rijnmond meldt dat door de koerswijziging alleen al op de openbare basisscholen in het noordwesten van Rotterdam 2700 leerlingen geen extra activiteiten meer aangeboden zullen krijgen. De directeuren van onder meer de openbare basisscholen Het Landje in het centrum van de stad en DUO2002 in de achterstandswijk Spangen reageren verbolgen.

Ook ouders zijn onaangenaam verrast. Zij dachten dat ze hun kind bij een brede school hadden ingeschreven, maar dat blijkt komend schooljaar niet meer het geval.

Het is opmerkelijk dat de gemeente Rotterdasm het mes zet in het aantal brede scholen, omdat de stad altijd vooropliep met dit concept.

Klik hier voor de berichtgeving door RTV Rijnmond, met aanklikbare radio-interviews met onder anderen directeur Wim van Aalst van obs Het Landje en wethouder De Jonge.