Scholen, ouders en leerlingen waarderen VO Gids

De VO Gids voldoet aan de behoefte van groep 8-leerlingen en hun ouders. Dat blijkt uit een tevredenheidsonderzoek dat in opdracht van de Onderwijs Communicatie Groep (OCG) is uitgevoerd. De OCG geeft de regionale keuzegidsen uit.
Lees verder

Het onderzoek is uitgevoerd door de Utrechtse pabo-student Suzanne Streng. Zij legde contact met 72 basisscholen, die de VO Gids (gratis) hebben ontvangen en onder de leerlingen hebben verspreid. Bijna alle respondenten (95 procent) vinden de VO Gids een goed initiatief dat voldoet aan de behoeften van groep 8-leerlingen en hun ouders.

De respondenten vinden het niveau van de artikelen in de VO Gids goed. Wel wordt opgemerkt dat de teksten zich wat meer op het niveau van de leerlingen moeten richten. Als het gaat om de vraag of de VO Gids compleet is, geeft 80 procent aan dat dit zo is.

De VO Gids is een onafhankelijke regionale uitgave van de OCG. Scholen voor voortgezet onderwijs kunnen zich met eigen (betaalde) pagina’s profileren. VOS/ABB belicht op twee pagina’s in de regiogidsen het bijzondere karakter van het openbaar onderwijs.

Omdat VOS/ABB de meerwaarde van de VO Gids inziet, zijn er met de OCG afspraken gemaakt over een kortingsregeling voor vo-scholen die bij VOS/ABB zijn aangesloten. U kunt hierover contact opnemen met de OCG via scholen@devogids.nl of 020-5708981.