Scholenbouwprijzen naar Roermond en Hardenberg

Niekée in Roermond heeft in de categorie voortgezet onderwijs de Scholenbouwprijs 2008 gewonnen. In de categorie primair onderwijs ging de prijs naar het bredeschoolgebouw De Matrix in Hardenberg, waarin onder meer openbare basisschool De Kern is gevestigd. Lees verder

De tweejaarlijkse Scholenbouwprijzen werden donderdag in de Jaarbeurs in Utrecht uitgereikt door staatssecretaris Sharon Dijksma van OCW. Het thema dit keer was ‘Het duurzame schoolgebouw, kwaliteit in samenhang’.

De jury oordeelde dat het gebouw van Niekée in Roermond door de opvallende vormgeving een natuurlijke relatie heeft met zijn omgeving. ‘Het gebouw zit logistiek goed in elkaar en maakt het mogelijk voor de leerlingen om te ontdekken waar hun talenten liggen’, adus de jury.

De Matrix
Over bredeschoolgebouw De Matrix in Hardenberg merkte de jury onder meer op dat het zeer transparant en van alle kanten benaderbaar is, doordat het niet één voorkant heeft. In De Matrix zijn naast openbare basisschool De Kern, een christelijke basisschool, kinderopvang en zorgvoorzieningen gevestigd.

Op de website www.architectenweb.nl staat meer informatie over De Matrix. U kunt daar ook foto’s van het gebouw bekijken.

In nummer 4 van Over Onderwijs in 2007 stond een reportage over het gebouw van Niekée in Roermond. U kunt op deze website ook extra foto’s van Niekée bekijken.