Schoolmodel en elo Steve JobsScholen gereed

Het uitgewerkte schoolmodel en de elektronische leeromgeving voor Steve JobsScholen zijn gereed. Schoolbesturen en gemeenten die van plan zijn een Steve JobsSchool op te richten, kunnen er gebruik van maken. Ook is er gratis scholing voor leerkrachten die willen gaan werken op zo’n Ipad-school. Dat melden de initiatiefnemers. Lees verder

Die initiatiefnemers zijn verenigd in het Initiatief Onderwijs voor een Nieuwe Tijd (o4nt). Deze groep doet de voorbereidingen voor de Steve JobsScholen, die volgens plan in augustus 2013 van start gaan. Het eerste exemplaar van het uitgewerkte schoolmodel heeft Maurice de Hond onlangs namens o4nt overhandigd aan Toine Maes, directeur van Kennisnet.

In het schoolmodel staat beschreven hoe Steve JobsScholen in de dagelijkse praktijk zullen gaan functioneren. Op deze scholen gaan de leerlingen werken met de Ipad, die is uitgevonden door de Amerikaan Steve Jobs, medeoprichter en topman van Apple. De initiatiefnemers van o4nt zijn ervan overtuigd dat een school zich door gebruikmaking van de Ipad meer kan richten op de individuele talenten en mogelijkheden van een kind.

Producten en diensten
O4nt heeft nu producten en diensten gereed voor gemeenten en schoolbesturen die van plan zijn een Steve JobsSchool op te richten. Het gaat om:

1. Gratis begeleidingstraject voor Scholen die zich willen ontwikkelen volgens het model van o4nt.nl
2. Financieringsmodel voor iPads
3. Aanbod van door o4nt.nl goedgekeurde educatieve Apps
4. Aanbod van door o4nt.nl goedgekeurde educatieve Software
5. Aanvullende scholing voor leerkrachten
6. Geavanceerde Elektronische Leeromgeving (ELO) gekoppeld met Leerlingvolgsysteem
 
Scholen, Schoolbesturen en Gemeenten kunnen zich voor deze producten en diensten aanmelden via o4nt.nl