School!Week: volop activiteiten in het hele land!

In de Kop van Overijssel, in Drenthe, op de Veluwe, in Alblasserdam, kortom: overal in het land organiseren openbare scholen en hun besturen in de School!Week 2012 activiteiten! Lees verder

Delen: Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

De scholen van de Stichting Op Kop voor openbaar primair onderwijs in de Overijsselse gemeenten Steenwijkerland en Zwartewaterland houden open dag. Daarbij laten zij onder meer zien dat openbaar onderwijs op evenwichtige wijze en met respect aandacht besteedt aan verschillende godsdiensten en levensovertuigingen.

In het verlengde van de School!Week 2012 gaan de oudste leerlingen van de openbare basisschool De Vogelaar in Genemuiden binnenkort naar de Nieuwe Kerk in Amsterdam voor de tentoonstelling 3 geloven op 1 kussen. Deze expositie gaat over het jodendom, het christendom en de islam. Op Kop organiseert ook een personeelsbijeenkomst om de kernwaarden van openbaar onderwijs te belichten.

Kinderrechten
De Stichting Proo voor openbaar primair onderwijs in het noorden van de Veluwe doet ook mee aan de School!Week 2012. Onder meer de aandacht die openbare scholen hebben voor diverse godsdiensten en levensbeschouwingen komt aan bod, maar ook kinderrechten.

Een school die aandacht aan kinderrechten besteedt, is obs De Schakel in Nunspeet. Dit onderwerp blijft ook na de School!Week centraal staan. Op 13 april nemen de leerlingen van de groepen 7 en 8 deel aan een debat over dit onderwerp.

Diploma Openbaar Onderwijs
Pabo-studenten in Meppel, die hebben gekozen voor het diploma Openbaar Onderwijs, organiseren in de School!Week diverse activiteiten op de basisscholen waarop zij stage lopen. De activiteiten staan allemaal in het teken van het motto ‘Ik ben welkom’ van de School!Week 2012.

Pabo Meppel heeft net als andere pabo’s in het land ervoor gekozen om de openbare identiteit nadrukkelijk vorm te geven. Het diploma Openbaar Onderwijs is ontwikkeld door VOS/ABB en de Vereniging Openbaar Onderwijs.

Diner voor buurtbewoners
In Hoogeveen doen de openbare basisscholen van Bijeen en de openbare RSG Wolfsbos & De Meander mee aan de School!Week. De RSG organiseerde onder meer een diner voor buurtbewoners om te laten zien dat het openbaar onderwijs midden in de maatschappij staat en van er voor iedereen is.

De openbare basisscholen van Bijeen organiseren in het kader van de School!Week speciale bijeenkomsten voor ouders. De scholen hebben de door VOS/ABB en de Vereniging Openbaar Onderwijs gratis ter beschikking gestelde posters van de School!Week uitgedeeld, met de vraag om die overal in de gemeente op te hangen.

Naar buiten
Openbaar Primair Onderwijs Alblasserdam organiseerde een optocht door de gemeente om te laten zien dat de scholen Het Palet en ’t Nokkenwiel letterlijk de deuren openzetten en naar buiten treden. Er liepen ongeveer 700 mensen mee.

De optocht ging naar het gemeentehuis van Alblasserdam, waar de honderden deelnemers een dans opvoerden op het nummer Danza Kuduro. Daarna werd een fotocollage over het openbaar onderwijs overhandigd aan onderwijswethouder Peter Verheij (SGP).

Op nieuwssite Alblasserdams Nieuws staan foto’s en een filmpje.

Zie voor meer nieuws over de School!Week 2012 de gerelateerde berichten in de rechterkolom. Zie ook www.openbaaronderwijs.nu.

Ook activiteiten georganiseerd? Mail naar Marleen Lammers: mlammers@vosabb.nl. Alle info -ook foto’s en filmpjes- zijn meer dan welkom!

Delen: Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn