Scouting biedt 10.000 stageplaatsen

Scouting Nederland biedt het voortgezet onderwijs 10.000 maatschappelijke stageplaatsen. Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van OCW en Scouting Nederland hebben daar een intentieverklaring voor ondertekend. Lees verder

Van Bijsterveldt noemt het ‘fantastisch’ dat leerlingen in het voortgezet onderwijs voor hun maatschappelijke stage terecht kunnen bij de scouting. ‘Een van de uitdagingen voor de maatschappelijke stage is het vinden van voldoende stageplaatsen. Juist dit soort initiatieven, waarbij organisaties zelf een actieve bijdrage leveren, en de kans zien zelf ook nieuwe vrijwilligers aan te trekken, is pure winst’, aldus Van Bijsterveldt op de website van het ministerie van OCW.

Scouting Nederland ziet de invoering van de maatschappelijke stage voor middelbare scholieren als een positieve ontwikkeling. ‘Een maatschappelijke stage geeft jongeren de kans kennis te maken met diverse maatschappelijke organisaties en met verschillende vormen van vrijwilligerswerk. Daar hoort een vrijwilligersorganisatie als Scouting zeker bij’, zegt Willemien Meershoek van Scouting Nederland op de website van deze organisatie.

Klik hier voor het bericht van het ministerie van OCW

Klik hier voor het bericht van Scouting Nederland