Seminar over tegengaan segregatie in het onderwijs

De gemeente Nijmegen organiseert op woensdagmiddag 24 maart een seminar over het tegengaan van segregatie in het onderwijs. Lees verder

Het seminar gaat onder meer over het invoeren van een centraal aanmeldpunt, zoals dat in Nijmegen is gebeurd. Ook grondwetsartikel 23 over de vrijheid van onderwijs komt aan bod. Daar gaat de Tilburgse hoogleraar onderwijsrecht Paul Zoontjens op in.

De Amsterdamse socioloog Bowen Paulle bespreekt de structuur en ontwikkeling binnen achterstandswijken in relatie tot segregatie in het onderwijs. Paulle heeft onderzoek gedaan naar etnografische verschillen en overeenkomsten tussen achterstandswijken in New York en in Nederlandse steden.

Het seminar is bedoeld voor onder anderen bestuurders en bovenschoolse managers in het primair onderwijs, onderwijskundigen, lerarenopleiders en medewerkers van gemeenten en provincies die zich met wijken en buurten bezighouden.

Het seminar vindt plaats op woensdag 24 maart van 12.30 tot 17.30 uur in concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. Deelname kost 285 euro per persoon.

Klik hier voor meer informatie;

Klik hier voor het online aanmeldformulier.