Slob: ‘Scheppingsverhaal moet in openbaar onderwijs’

Fractieleider Arie Slob van de ChristenUnie vindt dat het openbaar onderwijs aandacht moet besteden aan het scheppingsverhaal. Hij zegt dat in een interview met de nieuwssite nu.nl. Lees verder

Slob was in de jaren ’80 en ’90, voordat hij tot de Tweede Kamer toetrad, leraar geschiedenis en maatschappijleer in het gereformeerd voortgezet onderwijs in respectievelijk Amersfoort en Zwolle. In het interview met nu.nl grijpt hij terug op die periode. Hij zegt dat hij het nog altijd vreemd vindt dat er in het onderwijs wel aandacht is voor de evolutietheorie en dat het scheppingsverhaal (volgens de Bijbel) niet in de lesboeken voorkomt. 

De fractievoorzitter van de ChristenUnie pleit ervoor om het scheppingsverhaal niet alleen aan bod te laten komen in het christelijk onderwijs, maar zeer zeker ook in het openbaar onderwijs. Hij noemt dat ‘breder informeren’.

Van der Hoeven
Het pleidooi van Slob lijkt te passen in eerdere discussies over het creationisme en intelligent design. In het najaar van 2005 pleitte de rooms-katholieke oud-minister Maria van der Hoeven van OCW voor meer aandacht voor deze opvattingen, die de evolutietheorie van Charles Darwin in twijfel trekken. 

De aandacht die Van der Hoeven er destijds op haar weblog aan gaf, leidde tot Kamervragen. 

Klik hier voor het interview met Arie Slob.