Sommatiemodel GELD bestuur PO 2009 vs d

Met dit instrument kan een SBO een complete financiële meerjarenbegroting maken, inclusief exploitatiebegroting en balans. Dit managementinstrument is met name geschikt voor de eenpitter dan wel het bestuur met meerdere, maar niet een heel groot aantal scholen. Daarnaast is het … Lees verder

Met dit instrument kan een SBO een complete financiële meerjarenbegroting maken, inclusief exploitatiebegroting en balans. Dit managementinstrument is met name geschikt voor de eenpitter dan wel het bestuur met meerdere, maar niet een heel groot aantal scholen.

Daarnaast is het instrument ook heel leerzaam voor een SBO om goed zicht te krijgen op allerlei aspecten die bij financieel management om de hoek komen kijken.

Het instrument is klaar gemaakt voor het schooljaar 09-10 met de vastgestelde bedragen voor dat jaar, zoals die in september 2008 bekend zijn gemaakt. De latere wijzigingen van bedragen kunnen door de gebruiker zelf aangepast worden. Voor nadere vragen over het instrument kunt u contact opnemen met de maker ervan: beleidsmedewerker Reinier Goedhart en eveneens met Bé Keizer.

Bijgaand het instrument voor de school dat voorzien is van een korte handleiding in een afzonderlijk werkblad.

Tevens is er nu een sommatiemodel waarmee een bestuur met meerdere basisscholen en/of SBO’s en/of scholen voor (V)SO ook een bestuursbegroting kan maken die aan alle vereisten voldoet. Dat model is ook uit de rechterkolom te downloaden.

Let op: Om bestanden uit de toolbox te downloaden met Internet Explorer, klikt u met de rechtermuisknop op het instrument in de rechterkolom onder ‘Bijlage’ en kiest u voor ‘Doel opslaan als…’

Bijlagen