Spekman: Rinda den Besten heeft wachtgeld niet nodig

Het wachtgeld dat de aanstaande voorzitter van de PO-Raad is onnodig. Dat vindt PvdA-voorzitter Hans Spekman. Lees verder

Het Algemeen Dagblad meldt vandaag dat Rinda den Besten 14.000 euro aan wachtgeld ontvangt. Ze heeft zeven weken vrij genomen nu zij terugtreedt als PvdA-wethouder in Utrecht. Op 1 april begint ze als voorzitter van de PO-Raad. Ze is nu dus ‘in between jobs’, zoals ze op haar twitteraccount meldt.

Hans Spekman, die Den Besten goed kent omdat hij in Utrecht ook wethouder is geweest, benadrukt in het AD dat zij het wachtgeld niet nodig heeft. ‘De regeling is er om een periode te overbruggen dat je geen werk hebt. Maar Rinda kan gewoon tot 1 april doorwerken als wethouder. Ik zou het nooit zo gedaan hebben’, aldus Spekman.

De PvdA-voorzitter zegt in het AD dat zijn bezwaren aan Den Besten kenbaar heeft gemaakt. ‘Ze was het niet met me eens’, zo zegt Spekman in de krant. Het meningsverschil heeft er in de media al toe geleid dat de aankomend voorzitter van de sectororganisatie van het primair onderwijs wordt beschuldigd van misbruik van de wachtgeldregeling.

De PO-Raad laat aan VOS/ABB weten niet te willen reageren op de wachtgelddiscussie rond Rinda den Besten.

Zie ook de gerelateerde berichten in de rechterkolom.