Stakingsbereidheid voortgezet onderwijs lijkt gering

De bereidheid onder leerkrachten in het voortgezet onderwijs om aanstaande woensdag het werk neer te leggen, lijkt gering. Dat meldt Het Parool, dat een kleine rondgang langs Amsterdamse scholen heeft gemaakt. Lees verder

De onderwijsbonden organiseren op woensdag een landelijke stakingsdag in Utrecht. De staking volgt op de regionale estafettestakingen van vorige maand. Maar net als toen, lijkt de actiebereidheid onder het onderwijspersoneel gering, hoewel de bonden het tegendeel beweren.

De Amsterdamse krant Het Parool peilde de actiebereidheid bij verschillende vo-scholen in de stad. Daaruit blijkt dat slechts een handjevol docenten bereid is om woensdag het werk neer te leggen. Klik hier voor het bericht van het Parool.

De staking volgt op de cao-ruzie tussen de onderwijsbonden en de VO-raad. Vorige week werd bekend dat de cao-partijen op dinsdag 18 november weer om de tafel gaan zitten (zie gerelateerd bericht in rechterkolom). Desondanks gaan de bonden door met de voorbereidingen van de landelijke stakingsdag. De Algemene Onderwijsbond (AOb) noemt de nieuwe gesprekken een ‘vertragingstactiek’ van de VO-raad.