Stoeptegel met lieveheersbeestje weer leverbaar

De stoeptegel met het lieveheersbeestje, als symbool tegen zinloos geweld, is weer leverbaar. Hij kost 75 euro en is te bestellen in de webshop van de Stichting TegenZinloosGeweld.

De stoeptegel was een tijdje uitverkocht en dat was een tegenvaller voor sommige scholen, waar klassen soms actievoeren tegen zinloos geweld en met elkaar geld verdienen voor zo’n tegel.

Behalve de stoeptegel biedt de stichting overigens meer instrumenten tegen pesten en geweld. Basisscholen kunnen posters, een veiligheidsmeter, gastlessen of lesmateriaal, zoals de educatieve dvd ‘Pesten, dat pikken we niet’, aanvragen.

Het voortgezet onderwijs kan zelfs een kant-en-klare projectweek over conflicthantering bestellen. Zo’n project omvat digitale werkboeken voor de leerlingen, een trainingssessie voor docenten en een gastdocent gedurende een hele week.

Andere (goedkopere) mogelijkheden om aandacht te besteden aan pesten en zinloos geweld zijn gastlessen door ervaren gastdocenten of de organisatie van een walk-over debat.

Kijk op www.moed.nl.