Te weinig rijksgeld voor g/hvo: gemeente springt bij

De rijksbijdrage voor godsdienstig en humanistisch vormingsonderwijs (g/hvo) is te laag. Daarom handhaaft Delfzijl de gemeentelijke subsidie voor g/hvo. Dat meldt de gemeente Delfzijl in een persbericht op haar website. Lees verder

‘De gemeente blijft het godsdienstig en humanistisch vormingsonderwijs op de basisscholen subsidiëren. Hiermee verandert er niets aan de Algemene Subsidieverordening die in Delfzijl sinds 1 januari 2009 van kracht is’, zo staat in het persbericht.

Delfzijl meldt verder dat het de subsidie handhaaft op verzoek van het Dienstencentrum G/HVO, omdat de gelimiteerde rijksbekostiging van 10 miljoen euro per schooljaar onvoldoende is om deze vorm van onderwijs aan te bieden op alle openbare basisscholen in het hele land.

In maart liet het Dienstencentrum G/HVO al weten dat de 10 miljoen euro van het Rijk onvoldoende is om de vraag naar godsdienstig en humanistisch vormingsonderwijs volledig te dekken. Voorzitter Jurn de Vries liet toen aan VOS/ABB weten dat het ‘politiek handiger’ van hem zou zijn geweest als hij in Den Haag om meer geld had gevraagd (zie het gerelateerde artikel in de rechterkolom).

Klik hier voor het persbericht van de gemeente Delfzijl.