Texelse vo-school verliest extra financiering

De enige school voor voortgezet onderwijs op het eiland Texel verliest komend schooljaar de status aparte met de daarbij behorende extra bekostiging. Volgens minister Marja van Bijsterveldt van OCW is de Openbare Scholengemeenschap De Hogeberg in Den Burg groot genoeg om zonder extra bekostiging op eigen benen te staan. Lees verder

D66 en de PvdA hadden Kamervragen gesteld over het beëindigen van de status aparte van de OSG. De minister antwoordt dat scholen op de Waddeneilanden extra bekostiging kunnen krijgen als ze te weinig leerlingen hebben om financieel rond te komen. De Hogeberg heeft ruim 900 leerlingen en valt daarom volgens de minister niet onder de uitzonderingsregel dat er extra geld heen moet.

Doordat De Hogeberg de extra financiering verliest, zal het vmbo-aanbod waarschijnlijk worden beperkt. Van Bijsterveldt vindt dat niet erg. Volgens haar kunnen leerlingen van Texel prima terecht op scholen in het relatief nabije Den Helder. Voor zover bekend heeft de vermindering van de inkomsten geen gevolgen voor de havo- en vwo-afdeling van de Texelse school.

Vo-scholen op de andere Waddeneilanden behouden hun status aparte.

Klik hier voor de antwoorden van de minister.

Bron: txllxt op Panoramio