VOS/ABB werkt samen met acteur en presentator Jochem van Gelder en jongereninitiatief Hope XXL aan de theatertour De WereldBeterMakers. Het doel is om kinderen op een speelse manier aan te spreken op hun wereldburgerschap.

Met de voorstelling willen VOS/ABB, Jochem van Gelder en Hope XXL kinderen bewust maken van hun meestal gelukkige situatie in Nederland en ze mee laten denken hoe we de wereld beter kunnen maken voor álle kinderen.

Wij willen de tour beginnen met vier feestelijke voorstellingen in de Week van Openbare Scholen (20 t/m 24 maart 2023). Daarna is het de bedoeling om drie maanden lang twee tot vier voorstellingen per week op verschillende locaties in het land te organiseren.

De voorstelling wordt gratis aangeboden aan scholen die lid zijn van VOS/ABB (vervoer moet wel zelf worden geregeld) en is bestemd voor de middenbouw van het primair onderwijs (groepen 4, 5 en 6). We willen zoveel mogelijk samenwerken met lokale theaters. Het is de bedoeling dat er een lespakket komt, dat scholen voorafgaand aan de voorstelling en daarna kunnen gebruiken.

Wilt u met uw school De WereldBeterMakers bezoeken? Stuur dan een e-mail naar kpeters@vosabb.nl. Vermeld in uw e-mail de naam en plaats van uw school en het aantal leerlingen in de middenbouw (groepen 4, 5 en 6).

Deel dit bericht: