Theo Hooghiemstra directeur VOS/ABB

Theo Hooghiemstra (36) zal per 1 februari 2008 worden benoemd tot directeur/bestuurder van VOS/ABB. Hij volgt directeur Gert Loomeijer op, die op die datum vertrekt. Lees verder

Hooghiemstra heeft veel ervaring als manager en bestuurder in zowel de profit- als de non-profitsector. Na het Lyceum in Drachten studeerde hij Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij volgde de postdoctorale opleiding Management Consultancy aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarna werkte hij als consultant en interim manager bij Ernst & Young. 

In 2001 maakte hij de overstap naar de Boertiengroep. Hier werkte hij achtereenvolgens als senior consultant/interim manager en als manager van de adviesgroepen Organisatieontwikkeling en Human Talent. In 2003 werd hij lid van de Groepsdirectie en kreeg hij de eindverantwoordelijkheid voor het organisatieadviesbedrijf van de Boertiengroep.

Sinds 2005 is Hooghiemstra werkzaam als directeur bij de Christelijke Hogeschool Nederland. Naast de directievoering over het Instituut Service Management, de contractenpoot van de hogeschool, werd hij in 2006 benoemd tot directeur International Affairs. In deze functie heeft hij nu de verantwoordelijkheid voor internationale zaken, die onderdeel uit maken van het internationaliseringsbeleid van de onderwijsinstelling.