Tien tips om uw school te profileren

Scholen met een herkenbaar en aantrekkelijk profiel hebben veel voordeel. In dit artikel tien handige tips om uw school goed te profileren. Lees verder

Het belangrijkste voordeel van een helder profiel is dat de school daardoor makkelijker ouders, leerlingen en nieuw personeel aantrekt. Zij weten wat ze kunnen verwachten van de school. Daarnaast weten uw medewerkers beter waar de school voor gaat en staat, zijn ze zelfbewuster en maken ze makkelijker de juiste keuzes. Kortom: ze werken in de lijn van de school.

Dit zijn tips om dat te bereiken:

1. Bedenk met het team waar de kracht van de school ligt.

2. Kijk naar uw school met de ogen van de ouders, uiteindelijk uw belangrijkste stakeholders. Denk dus van buiten naar binnen!

3. Laat iedereen zich ambassadeur van de school en de kwaliteiten van de school voelen.

4. Deel successen en zorgen met het team en de ouders.

5. Communiceer eerst intern en dan extern, zodat alle collega’s actieve ambassadeurs zijn.

6. Communiceer ook bij problemen, vooral door uit te leggen welke verbeteringsacties u uitvoert.

7. Streef naar openheid en transparantie.

8. Bekijk per boodschap wie het zegt, via welk medium (print, online, bijeenkomst), wat het doel is en wat de ontvanger er vervolgens mee moet/kan.

9. Houd met uw teamleden eens een elevator pitch over uw school, waarin ieder binnen 1 minuut vertelt waarin de school uitblinkt.

10. Durf te kiezen voor één of twee kwaliteiten om de school mee te profileren. Hoe minder zaken u in uw etalage zet, hoe meer ze opvallen!

Advies? Neem contact op met Martin van den Bogaerdt van VOS/ABB: 06-13190311, mvandenbogaerdt@vosabb.nl.