Tips om boventallig personeel aan het werk te houden

Het primair onderwijs kan meer doen om boventallig personeel aan het werk te houden. In een onderzoeksrapport van het Arbeidsmarktplatform Primair Onderwijs staan allerlei tips. Lees verder

Het rapport Behoud van boventalligen vermeldt dat het beleid om met de toenemende personele boventalligheid om te gaan, in het primair onderwijs nog vaak in de kinderschoenen staat. Omdat steeds meer schoolbesturen ermee te maken hebben of krijgen, bijvoorbeeld als gevolg van krimp en/of bezuinigingen, heeft CAOP Research in opdracht van het Arbeidsmarktplatform Primair Onderwijs tips en goede praktijkvoorbeelden voor een bewuster beleid op een rij gezet.

Zo krijgen besturen het advies om een mobiliteitsmarkt te organiseren of in de regio samenwerking te zoeken met andere schoolbesturen om boventallig personeel aan het werk te houden. Ontslag kan soms worden vermeden als enkele medewerkers tijdelijk minder gaan werken of als een werknemer een sabbatical year opneemt.

Ook blijkt in de praktijk dat ouderen onder voorwaarden soms bereid zijn een stapje opzij te doen om jongere collega’s die met ontslag worden bedreigd de ruimte te geven. Daarnaast slaagt een aantal schoolbesturen erin om extra werk te creëren door nieuwe taken op het gebied van bijvoorbeeld de kinderopvang of de brede school op te pakken.