Toch weer acties tegen minimale lestijd

Honderden leerlingen uit het voortgezet onderwijs zijn maandag toch weer de straat opgegaan om te protesteren tegen de minimale onderwijstijd. Maandagochtend trok het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) de stakingsoproep in, omdat het ministerie van OCW en de VO-raad het eens waren geworden over een versoepeling van de urennormen. Lees verder

In Den Haag bekogelden honderden leerlingen het Tweede Kamergebouw met eieren. Er werd ook een stinkbom gegooid. De politie zette agenten te paard in om de betogers uit de buurt van het Binnenhof te houden.

Ook op het Museumplein in Amsterdam is massaal gedemonstreerd. Daar kwamen zo’n 1500 leerlingen naartoe. In Amersfoort veroorzaakten betogende scholieren vertragingen op het spoor, toen ze op weg naar het stadhuis voor gevaarlijke situaties rond het station zorgden.

Ook in andere delen van het land werd betoogd tegen de minimale onderwijstijd, zoals in verscheidene plaatsen in Brabant, in Middelburg en in Haarlem. Vorige week liepen diverse betogingen uit de hand.