Training over de nieuwe ‘Wet dwangsom’

Op donderdag 24 september houden VOS/ABB en bureau Leeuwendaal een training over de nieuwe ‘Wet dwangsom’. De training is ’s ochtends in het kantoor van Leeuwendaal in Rijswijk, de middagtraining vindt plaats in het VOS/ABB-kantoor in Woerden. Deze training kan ook in company worden gegeven. Lees verder

Op 1 oktober treedt de ‘Wet dwangsom en beroep bij niet tijdig beslissen’ in werking. De wet is bedoeld om ervoor te zorgen dat organisaties, waaronder schoolbesturen en gemeenten zo snel mogelijk beslissen over aanvragen voor bijvoorbeeld vergunningen en bezwaarschriften. Een bestuursorgaan dat niet tijdig beslist, overschrijdt de beslistermijn. Daaraan zijn consequenties verbonden, zoals een dwangsom. 

Op 24 september wordt de inhoud van deze nieuwe wet besproken. In één dagdeel wordt u op de hoogte gebracht van alle ins en outs van de Wet dwangsom, waaronder de nieuwe bezwaarschriftenprocedure.

Tussen 9.00 en 11.30 uur bent u welkom op het kantoor van Leeuwendaal in Rijswijk. Als u de voorkeur geeft aan de vestiging in Woerden, dan kunt u daar terecht tussen 14.00 en 16.30 uur. De training wordt verzorgd door mr. Vincent Kellenaar, senior adviseur van de adviesgroep Bestuursrecht en Ambtenarenrecht van Leeuwendaal. Deelname kost 295 euro per persoon.

Klik hier voor meer informatie en de mogelijkheid om u online voor de training aan te melden. Deze training kan ook in company worden verzorgd. Leeuwendaal kan hiervoor een offerte maken.

Klik hier voor tips over u het beste kunt handelen om te voorkomen dat de nieuwe wet negatieve gevolgen voor u heeft. 

Klik hier voor tips over hoe u het beste gebruik kunt maken van de mogelijkheden die de nieuwe wet u biedt.

Informatie: Vincent Kellenaar, vincent.kellenaar@leeuwendaal.nl