Inspiratiesessie urban schooling op 5 april

Op 5 april is er bij VOS/ABB in Woerden een inspiratiesessie over urban schooling. Deze bijeenkomst voor het voortgezet onderwijs wordt georganiseerd in samenwerking met Urban Bond Nederland en Godding & Co.

Urban schooling gaat terug op de beweging ‘urban ethics’, wat staat voor erkenning, waardering en respect. Bij urban schooling is het verwerven van kennis en vaardigheden in balans met vorming. Het gaat niet alleen om creatieve en technische vaardigheden, maar ook om ontmoeten, ontwikkelen en ontplooien.

Urban schooling sluit aan bij het concept van de Transformatieve School van socioloog Iliass El Hadioui. Het magazine van het openbaar onderwijs in Rotterdam heeft er vorig jaar over geschreven:

Interview: Iliass El Hadioui, grondlegger van de Transformatieve School

Wanneer en waar?

De inspiratiesessie over urban schooling is op donderdag 5 april van 10 tot 12 uur in het kantoor van VOS/ABB in Woerden en wordt afgesloten met een eenvoudige lunch. Deelname kost 12,50 euro.

Aanmelden kan via welkom@vosabb.nl onder vermelding van ‘urban schooling’. Vermeld ook uw naam, de organisatie waarvoor u werkt en uw telefoonnummer.

Delen: Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn