VOS/ABB heeft nieuwe website!

VOS/ABB heeft een nieuwe website. Ook de wekelijkse e-mailnieuwsbrieven zien er wat anders uit. Lees verder

Reden voor de overstap is dat de gebruikers de vorige website op sommige punten te ingewikkeld vonden. De nieuwe website is overzichtelijker en sluit beter aan op wat er tegenwoordig van een online medium wordt verwacht. Zo is uiteraard rekening gehouden met de leesbaarheid op tablets.

Het is op de nieuwe site gemakkelijker om informatie te downloaden die alleen voor leden beschikbaar is. Eerst moest daar nog apart voor worden ingelogd via 'Mijn VOS/ABB'. Nu kunt u direct inloggen via het scherm dat u te zien krijgt als u naar informatie gaat die VOS/ABB alleen aan leden ter beschikking stelt.

Welkom!
De look & feel van de nieuwe site sluit meer aan bij het karakter van het openbaar en algemeen toegankelijk onderwijs. Op de homepage ziet u enkele groep 8-leerlingen van openbare basisschool De Kring in Schiedam als het ware naar u toe lopen. Dit straalt de kernwaarde uit dat in het openbaar en algemeen toegankelijk onderwijs élke leerling welkom is.

Op technisch vlak is de nieuwe website eenvoudiger, zodat de webmaster van VOS/ABB geen externe ondersteuning meer nodig heeft. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Daarbij komt dat het voor de redactie gemakkelijker is om zonder hulp van de webmaster de inhoud van de site aan te passen. Vanzelfsprekend is er rekening mee gehouden dat de nieuwe website een goede archieffunctie heeft met een praktische zoekmachine.

Snel navigeren
Nieuws en achtergronden zijn ook op de nieuwe website prominent aanwezig. VOS/ABB is daar sterk in, wat zich vertaalt in de vele bezoekers van de site. Daarnaast kan eenvoudig worden genavigeerd naar de Helpdesk, verschillende actuele thema's, documenten die u kunt downloaden (onder andere de VOS/ABB-Toolbox), de agenda met VOS/ABB-activiteiten en algemene informatie over de vereniging VOS/ABB, zoals de aansluitingsmogelijkheden voor leden en abonnees.

Ook de wekelijkse e-mailnieuwsbrieven, die VOS/ABB altijd op maandag verstuurt, zien er wat anders uit. De abonnees hoeven niets te doen: ze blijven de e-mailnieuwsbrieven automatisch ontvangen. Dit blijft uiteraard gratis!

De nieuwe website is gemaakt door webmaster Frank Molenaar van VOS/ABB. Voor het ontwerp is samengewerkt met bureau MoMuMedia, dat ook verantwoordelijk is voor het ontwerp van andere media-uitingen van VOS/ABB.

Informatie: Martin van den Bogaerdt, 06-13190311, mvandenbogaerdt@vosabb.nl