Veel enthousiasme over kernwaardenspel ID!ee

Net als veel openbare scholen, zijn ook pabostudenten van de Stenden Hogeschool in Meppel enthousiast over het trainingsspel ID!ee. Dit spel is door VOS/ABB ontwikkeld om teams van scholen meer bewust te maken van de kernwaarden van het openbaar onderwijs. Lees verder

De pabostudenten speelden ID!ee op hun school onder begeleiding van Hans Teegelbeckers en Marleen Lammers van VOS/ABB, die het spel mede hebben ontwikkeld.

Het trainingsspel is een goede manier om alle teamleden te betrekken bij de kernwaarden van het openbaar onderwijs: hoe zouden zij zelf van hun school een sterk merk maken, als zij de touwtjes in handen hadden? Aan welke waarden zouden zij tijd en geld besteden, hoe zouden zij hun kernwaarden uitdragen? 

De spelers kunnen met de inzet van papiergeld scoren op de kernwaarden die zij het belangrijkst vinden. Het uiteindelijk doel is om de identiteit van de eigen openbare school te verstevigen en om van het openbaar onderwijs een sterk merk te maken.

De pabostudenten in Meppel volgen een speciale module voor het door VOS/ABB en de Vereniging Openbaar Onderwijs ontwikkelde diploma openbaar onderwijs. Ze reageerden enthousiast. 'Ik zou het spel wel op mijn stageschool willen spelen', zei een van hen. Een ander zei dat ID!ee een goede voorbereiding kan zijn op een assessment.

U kunt het spel ID!ee online bestellen. Leden van VOS/ABB betalen 25 euro per stuk of 75 euro voor een set van vier exemplaren (inclusief btw en verzendkosten). Voor niet-leden is de prijs 35 euro per stuk of 125 euro voor een set van vier (exclusief btw en exclusief verzendkosten).

Informatie: Marleen Lammers, 06-10946652, mlammers@vosabb.nl