Vijf regio’s starten veldinitiatief passend onderwijs

In augustus kunnen naar verwachting vijf regio’s beginnen met een veldinitiatief voor passend onderwijs. Dat meldt staatssecretaris Sharon Dijksma van OCW in een voortgangsrapportage die zij vrijdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Lees verder

De vijf regio’s die waarschijnlijk op 1 augustus aanstaande met een veldinitiatief beginnen, zijn Midden-Brabant, Eemland, Duin- en Bollenstreek, Twente en Arnhem.

Dijksma meldt ook dat er regio’s zijn die een afwachtende houding aannemen. Om ook deze regio’s te stimuleren, is afgesproken dat er bij de PO-Raad een steunpunt komt waar regio’s met hun vragen terecht kunnen. Het steunpunt is naar verwachting aan het begin van het schooljaar 2008-2009 operationeel. Tot die tijd is de landelijk coƶrdinator Henk Keesenberg de vraagbaak. Hij is bereikbaar op 06-51926723 of henk@passendonderwijs.nl.

Er worden ook voorbereidingen getroffen voor een netwerk van gesprekspartners. Teamleider Joop Vlaanderen van VOS/ABB zit in de regiegroep voor passend onderwijs en is in die hoedanigheid nauw betrokken bij deze voorbereidingen.

Voor meer informatie over passend onderwijs, zie www.passendonderwijs.nl.

De voortgangsrapportage en de bijlagen staan in de rechterkolom van dit bericht.

Informatie: Anna Schipper, 0348-404807, aschipper@vosabb.nl

Bijlagen