VO Gids verspreid over 5600 scholen

De nieuwe VO Gids is verschenen. In een oplage van 160.000 exemplaren, verdeeld over 53 regionale edities, wordt deze keuzegids voor voortgezet onderwijs gratis aan 5600 basisscholen toegestuurd. De gids helpt achtstegroepers bij hun keuze voor vervolgonderwijs. Lees verder

Elke school ontvangt een pakket gidsen om aan de achtstegroepers uit te delen. Veel basisscholen hebben de VO Gids inmiddels ontdekt als een waardevolle informatiebron voor groep 8. Niet alleen staan alle vo-scholen uit de regio erin vermeld, maar ook bevat de gids veel wetenswaardigheden voor de aanstaande brugklassers.

Sommige basisscholen bespreken de artikelen in de klas, bijvoorbeeld de pagina over vriendjes maken in de nieuwe brugklas, waar kinderen soms tegenop zien. Ook wordt de brochure vaak uitgedeeld op ouderavonden, omdat de informatie ook voor ouders interessant is. Zo worden bijzondere onderwijsconcepten toegelicht en staat er iets in over de kosten van voortgezet onderwijs. VOS/ABB geeft in elk nummer uitleg over het openbaar en algemeen toegankelijk onderwijs.

Korting op eigen pagina
Dit jaar hebben in totaal 258 vo-scholen gekozen voor een meer uitgebreide presentatie op een eigen pagina in de VO Gids van de eigen regio. Leden van VOS/ABB krijgen korting op zo'n presentatie op een eigen pagina. Deze afspraak heeft VOS/ABB met de uitgever gemaakt vanwege de meerwaarde die deze fraai uitgevoerde (bewaar)brochure biedt. Een ander voordeel van deze presentaties is dat de redactie van de VO Gids de scholen veel werk uit handen neemt. Wellicht is het zelfs niet meer nodig om zelf een folder te verspreiden. 

Met de verspreiding van de brochure stijgt ook het aantal bezoekers aan de website www.devogids.nl. Hier staat onder meer een zoekwijzer die kinderen helpt bij hun schoolkeuze. Scholen kunnen er hun eigen gegevens en open dagen actualiseren.

Wilt u volgend jaar ook met uw school in de VO Gids staan, neem dan contact op met uitgever Axel van 't Hoen: 06-49280415, axel.vanthoen@devogids.nl