Digitale eindexamens op vast afnamemoment opgeschort

Er was in het afgelopen schooljaar in het voortgezet onderwijs zoveel gedoe met de digitale centrale examens op een vast afnamemoment, dat is besloten om die voorlopig niet meer af te nemen. Dat meldt het College voor Examens (CvE). Lees verder

'De belangrijkste reden voor de tijdelijke opschorting is dat kandidaten bij de examens op een vast afnametijdstip in geval van storingen geen uitwijkmogelijkheid hebben, zoals bij de flexibele digitale centrale examens wel het geval is', zo laat communicatiemdewerker Willemijn Leene van het CvE aan VOS/ABB weten.

'Bij de flexibele digitale centrale examens kunnen scholen zelf een nieuw afnamemoment plannen. Ze maken daarvoor immers zelf het rooster in een afgebakende periode', aldus Leene. 

De opschorting betreft dus alleen de digitale centrale examens op een vast afnametijdstip; die worden voorlopig niet meer in de software ExamenTester afgenomen. 'Het uitgangsmateriaal bij deze vakken zal echter nog wel digitaal, op cd-rom, worden aangeboden, waarbij de vragen op papier staan en de kandidaten ook op papier antwoorden', zegt Leene.

Alle details staan in een brief van het CvE, die aan alle scholen voor voortgezet onderwijs is verzonden.

Bijlagen