Voorzitter openbaar onderwijs Rotterdam stapt op

Voorzitter Wim Blok van het Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam (BOOR) vertrekt per 1 oktober. Dat heeft BOOR tegenover VOS/ABB bevestigd. Lees verder

Het vertrek van Blok is met de bewindvoerder van de stichting Hans van der Vlist ‘in goed overleg’ afgesproken. Het vertrek per 1 oktober betekent dat Blok het huidige schooljaar nog afmaakt. De vertrekregeling voor hem zou in overeenstemming zijn met de cao voor bestuurders in het voortgezet onderwijs.

Wim Blok raakte in opspraak doordat hij de afgelopen jaren voor tussen 110.000 en 170.000 euro heef gedeclareerd voor buitenlandse reizen, waarvan het zeer de vraag is of die ooit iets hebben toegevoegd aan de kwaliteit van het openbaar onderwijs in Rotterdam. Blok reageerde op de berichtgeving hierover door te stellen dat het geld voor die reizen afkomstig was van de gemeente Rotterdam en de VO-raad -en dus niet van BOOR- en dat zijn dienstreizen naar onder meer Shanghai, Toronto en Rio de Janeiro niet ten koste gingen van het onderwijs.

Het besluit van Blok om op te stappen volgt ook op een vernietigend rapport van de gemeente Rotterdam over de bestuurscultuur bij BOOR. Dat rapport leidde eerder tot het vertrek van het toezichthoudende algemene bestuur.

Bovendien loopt er bij BOOR een rechercheonderzoek naar jarenlange bouwfraude. Die fraude zou onder het voorzitterschap van Blok zijn gepleegd, maar er zijn geen aanwijzingen dat hij er actief bij betrokken was. In verband met deze zaak zijn verscheidene aanhoudingen verricht. De hoofdverdachte is degene die bij BOOR verantwoordelijk was voor onder meer het onderhoud van schoolgebouwen.

Zie ook de gerelateerde berichten in de rechterkolom.

Klik hier voor berichtgeving op de website van RTV Rijnmond.