VOS/ABB onbetwist nummer 1 met nieuwsvoorziening

De website van VOS/ABB heeft in 2012 vrijwel elke dag nieuws uit het primair en voortgezet onderwijs gemeld. In het afgelopen jaar zijn 709 nieuwsberichten gepubliceerd. Lees verder

In de maanden maart (73), december (72) en juni (70) verschenen op deze website de meeste nieuwsberichten. In de maanden waarin de zomervakantie valt, juli (25) en augustus (33), is het ook op het gebied van onderwijsnieuws komkommertijd.

VOS/ABB is met het nieuws op de website binnen de organisaties voor funderend onderwijs onbetwist de nummer 1. Op vergelijkbare websites staat de nieuwsvoorziening op een (veel) lager pitje.

Het nieuws van VOS/ABB richt zich specifiek op bestuur en management van het (openbaar en algemeen toegankelijk) onderwijs. Naast eigen nieuws, bijvoorbeeld over nieuwe rekeninstrumenten en actuele kwesties die door de VOS/ABB-Helpdesk worden behandeld, put de webredactie uit vele diverse bronnen.

Twitter, nieuwsbrieven en School!
Het nieuws van VOS/ABB is ook te volgen op Twitter. Bovendien verstuurt VOS/ABB elke maandag e-mailnieuwsbrieven, waarop iedereen zich gratis kan abonneren.

Daarnaast gaat VOS/ABB met het magazine School! meer de diepte in. Het blad wordt samen met de Vereniging openbaar Onderwijs uitgegeven en bevat naast nieuws vooral achtergrondverhalen, waarin openbare en algemeen toegankelijke scholen en hun besturen hun meerwaarde voor het onderwijs en de samenleving tonen.

Magazine School! wordt zeven keer per jaar in een oplage van circa 14.000 exemplaren gratis verstuurd aan alle leden van VOS/ABB en de Vereniging Openbaar Onderwijs. Niet-leden kunnen voor slechts 24,50 euro per jaar een abonnement nemen.

Informatie: Martin van den Bogaerdt, 06-13190311, mvandenbogaerdt@hotmail.com