Waardevolle tips over crisiscommunicatie

Naar aanleiding van de recente ontmaskering van de seriemoordenaar uit de Belgische plaats Loksbergen, geeft de Vlaamse website www.schooldirect.be waardevolle informatie over crisiscommunicatie in het onderwijs. De man in kwestie was tekenleraar in de Sint-Martinusschool in Herk-de-Stad. Lees verder

De verdachte en de slachtoffers in de meervoudige moordzaak in Loksbergen hadden een band met de Sint-Martinusschool. Deze school reageerde volgens de website www.schooldirect.be adequaat op de crisis. De communicatie met de media was professioneel.

De website, die onder verantwoordelijkheid van het Vlaamse ministerie van Onderwijs en Vorming valt, meldt dat nog niet alle onderwijsinstellingen een draaiboek hebben dat duidelijk maakt wat er in het geval van een ramp moet gebeuren. Speciaal voor die scholen wordt verwezen naar een online dossier over crisiscommunicatie.

Dit Vlaamse dossier is ook voor Nederlandse scholen interessant. U kunt doorklikken naar onder meer een achtergrondartikel en een zeer informatief filmpje. Klik hier voor het eerstelijnsdossier over crisiscommunicatie.

Ledenservice
VOS/ABB biedt leden de mogelijkheid om in crisissituaties voor de interne en externe communicatie ondersteuning te krijgen. Informatie hierover kunt u krijgen van:

Ankie Knijnenburg, 06-12928576, aknijnenburg@vosabb.nl of
Martin van den Bogaerdt, 06-13190311, mvandenbogaerdt@vosabb.nl