Wat betaalt u voor kijken naar dvd/tv in school?

De sectororganisaties PO-Raad en VO-raad zijn een maatwerkregeling overeengekomen met Videma, de belangenbehartiger van film- en televisiemakers. Voor dvd’s is de vergoeding afhankelijk van een maximaal aantal voorstellingen per jaar, voor tv betaalt de school een vast bedrag. Lees verder

Voor het gebruik van dvd- en tv-beelden in de les is geen auteursrechtelijke toestemming nodig, maar voor vertoning in het kader van ontspanning en amusement wel. Te denken valt aan het vertonen van een populaire film op de dag voor de vakantie, waarbij het overigens niet uitmaakt op dat via een dvd-speler of een digibord gebeurt, of het gezamenlijk bekijken van een belangrijk sportevenement op tv.

Voor de vertoning van dvd- en tv-beelden is op grond van de Auteurswet voorafgaand toestemming vereist van de film- of televisiemakers. Deze rechthebbenden hebben Videma aangewezen hun belangen te vertegenwoordigen, waardoor vertoners met één licentie de auteursrechtelijke toestemming kunnen regelen.

U kunt de maatwerklicentie aanvragen via www.videma.nl/acties met de inlogcode die u per brief van Videma hebt ontvangen. U kunt contact opnemen met Videma via het online contactformulier.

Meer informatie staat op de tarievenkaart, die u kunt downloaden uit de rechterkolom.

Informatie: Helpdesk, 0348-405250 van 08.30 tot 12.30 uur, helpdesk@vosabb.nl 

Bijlagen