Wat zijn belangrijkste ICT-trends in onderwijs?

De belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van digitale technologie die volgens Kennisnet de komende vijf jaar impact gaan hebben op het onderwijs zijn gebundeld in het online Trendrapport 2014/2015, technologiekompas voor het onderwijs.

Het trendrapport gaat over technologieën die volgens Kennisnet voor het Nederlandse onderwijs het meest relevant zijn. Er is gekeken naar meerdere actuele onderwijsvraagstukken, verwachte effectieve impact op het onderwijs en de levensfase van de technologie.

Kennisnet zegt met het rapport het onderwijs te willen ondersteunen bij het denkproces over de keuze voor technologieën. Het gaat bijvoorbeeld over de keuze tussen laptops en tablets, internetverbindingen, de cloud en strategische overwegingen die voor onderwijsbestuurders van belang zijn.

Reacties, voorbeelden en aanvullingen uit het onderwijs zijn welkom op Twitter via @KN_innovatie, #kntrendrapport of per e-mail via innovatie@kennisnet.nl. Er komt dit voorjaar een gedrukte versie van het trendrapport waarin voorbeelden en aanvullingen uit het onderwijs zijn verwerkt.

Lees meer…