Website over maatschappelijke stages

Premier Jan Peter Balkenende heeft de website www.samenlevenkunjeleren.nl gelanceerd. Deze website gaat over de maatschappelijke stages in het voortgezet onderwijs. Lees verder

Voor de lancering brachten premier Balkenende en staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van OCW een bezoek aan Accent Praktijkonderwijs in de Rotterdamse wijk Delfshaven. Ze volgden daar een korte les over maatschappelijke stages en gingen in gesprek met leerlingen, docenten en aanbieders van stageplaatsen.

Ze spraken in het kader van de Dag van Respect ook met leden van BrainBOX, de junioradviesraad van de stichting die deze dag organiseert. De Dag van Respect wordt jaarlijks georganiseerd voor jongeren om meer aandacht te vragen voor respect voor elkaar, de natuur, het milieu en de samenleving.

Van Bijsterveldt gaf elders in Rotterdam, in scholengemeenschap Melanchthon in de wijk Schiebroek, tekst en uitleg over de maatschappelijke stages aan scholieren, scholen en stageaanbieders. Vervolgens lanceerde Balkenende de website www.samenlevenkunjeleren.nl. Deze website over maatschappelijke stages richt zich op scholen, leerlingen en stageaanbieders.