Weg met dure excursies en schoolreizen?

In het Eindhovens Dagblad stond onlangs een interview met directeur Gaby van den Biggelaar van Leergeld Nederland. Zij vindt dat het afgelopen moet zijn met dure excursies en schoolreizen. Vindt u dat ook? Of hebben dergelijke reizen juist veel meerwaarde voor leerlingen?

‘Scholen moeten beter nadenken waarom ze ouders opzadelen met de kosten van reisjes naar New York, Peru of China’, aldus Van den Biggelaar in het Eindhovens Dagblad. Ze vraagt zich af of dit type reizen werkelijk noodzakelijk is voor het onderwijs. ‘Daar zitten reizen tussen van 800 à 1000 euro.’

De 72 lokale vestigingen van Leergeld Nederland vergoeden (buiten)schoolse activiteiten voor kinderen van arme ouders. Het geld komt grotendeels van particuliere donaties. Doel is te voorkomen dat kinderen in een sociaal isolement terechtkomen. Steeds vaker komen er aanvragen voor dure schoolreizen. Leergeld Nederland betaalt die niet.

Wat vindt u? Moet het afgelopen zijn met dure excursies en schoolreizen? Of moeten die blijven, omdat ze veel meerwaarde hebben voor de leerlingen? Geef hieronder uw mening of natuurlijk op Twitter via @VOSABB.