Welke educatieve apps kent u? En, zijn die goed?

De initiatiefnemers van de Steve JobsScholen willen van mensen in het onderwijs weten welke apps die gebruiken en wat hun oordeel daarover is. U kunt per mail uw reactie aan hen kwijt. Lees verder

‘We zijn hard bezig met het inrichten van het virtuele deel van de Steve JobsSchool’, zo licht Tijl Rood toe. De bekende kinderboekenschrijver volgt de opleiding tot schoolleider en is op die manier betrokken bij het initiatief Onderwijs voor een nieuwe tijd (o4nt).

‘Een aspect waarbij we de hulp van iedereen nodig hebben, is het beoordelen van apps die een plaats kunnen krijgen in het onderwijs. Het gaat dan niet zozeer over het metadateren van de app, dus welk vakgebied, welke taal enzovoort, maar echt om het beoordelen van de geschiktheid vanuit onze invalshoek’, aldus Rood.

Bij de beoordeling van educatieve apps kijkt o4nt naar vijf criteria:

  • de app daagt het kind uit;
  • de app stimuleert/biedt ruimte aan creativiteit;
  • de app kent een inspirerende beloningssysthematiek;
  • de app past zich aan het niveau van het kind aan;
  • de app maakt optimaal gebruik van alle mogelijkheden van de iPad.

De beoordelingen komen anoniem en op basis van het gemiddelde van beoordelingen van anderen in een database die scholen kunnen raadplegen en die voor o4nt belangrijk is als onderdeel van de virtuele school. 

U kunt voor de beoordeling het excel-sheet uit de rechterkolom gebruiken en dat ingevuld mailen aan info@o4nt.nl.

Voor meer informatie over het initiatief Onderwijs voor een nieuwe tijd en de Steve JobsScholen gaat u naar www.o4nt.nl. Zie ook de gerelateerde berichten in de rechterkolom. 

Bijlagen