Welke school wil subsidie voor academische docent?

Het traineeprogramma Eerst de Klas biedt scholen voor voortgezet onderwijs de kans een jonge, academisch geschoolde docent in huis te halen. Een aantal kandidaat-trainees is nog op zoek naar een werkplek.

Eerst de Klas kreeg in maart een recordaantal sollicitaties voor de nieuwe lichting, die na de zomervakantie begint. De kandidaat-trainees hebben een strenge selectie ondergaan. Een aantal van hen zoekt nog een school waar ze aan de slag kunnen.

Wat levert het uw school op?
In het tweejarige programma Eerst de Klas werken de trainees drie à vier dagen per week op een vo-school, halen een onderwijsbevoegdheid en volgen één dag per week een leiderschapsprogramma. Dit programma is vormgegeven en ingevuld door bedrijven als Shell, Philips, UWV en Rabobank.

Scholen die deelnemen aan Eerst de Klas, hebben twee jaar lang parttime de beschikking over een trainee (60 procent in het eerste jaar, 80 procent in het tweede jaar), die breed ingezet kan worden als docent en bijvoorbeeld als onderzoeker bij het opzetten van een nieuwe sectie of het ontwikkelen van een vak. Omdat de trainee ook opdrachten uitvoert in het bedrijfsleven, brengt hij inhoud, context en een netwerk uit het bedrijfsleven de school in, inspireert hij collega’s en geeft hij leerlingen een breed perspectief mee.

De vergoeding voor deelnemende scholen is dit jaar verhoogd van 9000 naar 11.000 euro per trainee. Dit geld komt uit de subsidie voor zij-instromers.

Op www.eerstdeklas.nl staat alle informatie.