Wie niet leest…

maandag 22 mei 2023

Effectief leesonderwijs. Dat is het centrale thema van het event Wie niet leest…, dat op maandag 22 mei 2023 plaatsvindt in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht. Het event wordt georganiseerd door VOS/ABB en de Vlaamse organisatie OVSG. Het programma bestaat uit een lezing van kinderboekenschrijver Jan Terlouw en inspirerende sessies waarin wetenschap, onderwijspraktijk en partners van het onderwijs aan het woord komen. 

Het is van het allergrootste belang dat kinderen goed leren lezen. Niet alleen voor hun schoolloopbaan, maar ook voor hun maatschappelijk functioneren. Logisch dat lezen en effectief leesonderwijs in Nederland en Vlaanderen hoog op de agenda staan. 

Tijdens Wie niet leest… komen wetenschap, onderwijspraktijk en partners van de school aan het woord. Dat maakt het event interessant voor bestuurders, schoolleiders en taal-/leesexperts. Het event vormt het sluitstuk van een serie online webinars, die VOS/ABB en OVSG afgelopen twee jaar organiseerden.  

Wilt u Wie niet leest… bijwonen? Meld u snel aan, want er is maar plek voor 50 deelnemers uit Nederland en 50 uit Vlaanderen!