Wie snel reageert, kan nog naar gratis seminar WGA

Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor het tweede seminar aanstaande donderdag in Utrecht over de regeling Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA) en het eigenrisicodragerschap. Er zijn inmiddels uit het hele land bijna 50 aanmeldingen, maar VOS/ABB’s verzekeringspartner Aon meldt dat er nog mensen bij kunnen. Dit seminar is ook op 17 mei georganiseerd. Lees verder

Tijdens het seminar wil Aon laten zien dat de verzekeringspremie voor het risico van gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid van personeelsleden mogelijk omlaag kan. De premie is in veel gevallen (fors) gestegen, waardoor onderwijsorganisaties in de huidige tijden van bezuinigingen te maken hebben gekregen met stijgende kosten.

Als deelnemer aan het seminar wordt u door Aon niet alleen geïnformeerd over de mogelijkheden om de WGA-premie te drukken, maar krijgt u ook informatie over alle ontwikkelingen op het gebied van de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA) en de sociale zekerheid in Nederland. Tevens is er ruimte om met elkaar in discussie te gaan.

Normaal gesproken vraagt Aon voor deelname aan dergelijke seminars 350 euro per persoon, maar afgesproken is dat leden van VOS/ABB en de besturenorganisaties KBO, KBVO en VBS gratis toegang hebben. 

Wanneer en waar?
Het tweede seminar is op donderdag 26 mei van 12 tot 16 uur in het NH-Hotel aan het Jaarbeursplein in Utrecht (klik hier voor routebeschrijving). De locatie ligt naast station Utrecht Centraal. Als u met de auto komt, kunt u parkeren in de garage aan het Jaarbeursplein (uitrijkaart wordt gratis ter beschikking gesteld door Aon).

Het programma ziet er als volgt uit:

12.00 uur: zaal open

12.15-12.45 uur: ontvangst met lunch

12.45-13.45 uur: Janthony Wielink van kennisinstituut Enkwest over de actualiteit binnen de sociale zekerheid in Nederland. Hij zal onder meer ingaan op de ontwikkelingen binnen de WIA en de gevolgen daarvan voor de onderwijssector.

13.45-14.45 uur: Frank Gevers van uitkeringsinstantie UWV. Hij geeft een toelichting op de werkzaamheden in het kader van de WGA en de rol van het UWV.

14.45-15.00 uur: pauze

15.00-15.45 uur: Daniël Rijnbeek van Aon Hewitt. Hij gaat in op overwegingen uit de praktijk en belicht de voor- en nadelen van het eigenrisicodragerschap. 

15.45-16.00 uur: vragen

16.00 uur: afsluitende borrel

Klik hier voor de online aanmeldmogelijkheid.