Wim Blok: dienstreizen niet ten koste van onderwijs

Bestuursvoorzitter Wim Blok van het openbaar onderwijs in Rotterdam ontkent dat zijn tientallen dienstreizen naar het buitenland ten koste zijn gegaan van het budget van zijn organisatie. Het geld kwam volgens hem van de VO-raad en de gemeente Rotterdam. Dat meldt de Algemene Onderwijsbond (AOb). Lees verder

RTV Rijnmond meldde vorige week dat Blok als voorzitter van het Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam (BOOR) in de afgelopen zeven jaar 34 keer naar het buitenland is gereisd. Volgens de regionale zender kostte dat, voor zover dat is na te gaan, 110.000 euro. De Algemene Onderwijsbond (AOb) meldt echter een bedrag van 170.000 euro. Blok ging onder andere naar China en Brazilië. De fractie van Leefbaar Rotterdam in de gemeenteraad wil opheldering over deze kwestie.

De AOb tekent uit de mond van Blok op dat het geld niet rechtstreeks uit de kas van BOOR kwam, maar dat de reizen werden betaald door de VO-raad en de gemeente Rotterdam. 'Het heeft BOOR niets gekost', aldus Blok. De reizen waren volgens hem bedoeld om de belangen van het Rotterdamse onderwijs te behartigen.

De hoge bedragen voor de dienstreizen van Blok volgen op het onderzoek naar bouwfraude bij BOOR en het vertrek van het algemeen bestuur na een vernietigend evaluatierapport over het functioneren van de organisatie.

Klik hier voor het bericht van RTV Rijnmond.

Klik hier voor het bericht van de AOb.

Klik hier voor de openbare declaratiegegevens op de website van de gemeente Rotterdam.

Zie ook de gerelateerde berichten in de rechterkolom.