Winnaar Stagedag van je Leven te gast bij Shell

De vwo’er Maaike Trân van het openbare Porta Mosana College in Maastricht heeft de Stagedag van je Leven gewonnen. Ze liepeen dagje mee bij Shell. Lees verder

Het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland (Jet-Net) bestaat 10 jaar. Om dat te vieren schreef Jet-Net samen met Shell, KPN en Tata Steel de competitie voor de Stagedag van je Leven uit. De afgelopen maanden motiveerden leerlingen van Jet-Net-scholen uit het hele land hun keuze voor een van deze drie technologische bedrijven. De drie leerlingen met de beste motivaties kregen een dag aangeboden om de top van het bedrijf te ontmoeten, fabrieken te bezoeken en zelf aan de slag te gaan.

De 16-jarige winnares van het openbare Porta Mosana College in Maastricht bracht een bezoek aan de technology centres van Shell in Rijswijk en Amsterdam. Ze kreeg daar te zien hoe het proces verloopt van het zoeken naar olie en gas en hoe het verwerkingsproces eruitziet.

President-directeur Dick Benschop van Shell is blij met de aandacht voor zijn bedrijf: 'Jongeren die een technische of technologische opleiding volgen, spelen een belangrijke rol in de toekomst van de industrie in Nederland. Daarmee bepalen ze ook de toekomst van de Nederlandse economie', aldus Benschop.

De Telegraaf besteedde aandacht aan het bezoek van Maaike Trân aan Shell (zie rechterkolom).

Bijlagen