Workshops over passend onderwijs op schoolniveau

Anna Schipper van VOS/ABB verzorgt in company workshops over passend onderwijs. Kern van de workshops zijn de gevolgen van passend onderwijs op schoolniveau, zowel in het primair als voortgezet onderwijs. Lees verder

Met de invoering van passend onderwijs krijgen alle schoolbesturen de plicht om aan leerlingen die dat nodig hebben, een passend onderwijszorgarrangement te bieden. Schipper: ‘Als een school een bepaald arrangement niet zelf in huis heeft, dan móet het bestuur van die school samenwerken met een ander bestuur dat die zorg wel kan bieden. Er moet altijd een gemotiveerde doorverwijzing komen, zodat er geen leerlingen meer tussen wal en schip vallen.’

Schipper laat tijdens de workshop zien wat in de praktijk de gevolgen van de invoering van passend onderwijs zijn. Daarbij laat zij de deelnemers vertellen hoe zij er zelf op schoolniveau over denken, waarna de visie van de rijksoverheid en de taak van het bestuur aan bod komen. 

Anna Schipper heeft de workshop over passend onderwijs onder meer gegeven tijdens een studiedag van de Stichting Wolderwijs in Drenthe. Er waren veel positieve reacties van de deelnemers.

Leden van VOS/ABB betalen voor de workshop 400 euro (btw-vrij); voor niet-leden kost deze workshop 600 euro (btw-vrij).

Als ook u geïnteresseerd bent in de VOS/ABB-workshop over passend onderwijs, kunt u contact opnemen met Anna Schipper: 06-30056066, aschipper@vosabb.nl.