Zeeuws PvdA-raadslid wil Amsterdammertjes importeren

PvdA-raadslid Jan Schuurman Hess uit Kats op Noord-Beveland wil krimp tegengaan door basisschoolkinderen uit Amsterdam naar het Zeeuwse dorpje te halen. Lees verder

‘Wij willen en kunnen kinderen uit de Randstad helpen die een poosje in de luwte moeten zijn, in een omgeving waar het veilig en rustig is, en die op school die extra aandacht kunnen krijgen die ze anders tekortkomen’, zo schrijft Schuurman Hess op zijn weblog. De fervente loper zegt tijdens zijn wandeltochten door Nederland genoeg kinderen te hebben gezien voor wie het krimpende Zeeland een uitkomst kan zijn.

Het Amsterdamse gemeentebestuur heeft enthousiast op zijn ideeën gereageerd, vervolgt hij: ‘Wethouder Lodewijk Asscher was oprecht blij; samen gaan we in de komende weken het idee uitwerken hoe Kats Amsterdam kan helpen en andersom.’ Schuurman Hess hoopt met zijn initiatief leerlingen te kunnen werven, zodat de openbare Prinses Margrietschool in Kats open kan blijven.

Het idee is om de kinderen uit Amsterdam bij gastgezinnen onder te brengen.  Het plan moet nog verder worden uitgewerkt.

Klik hier voor een artikel in Het Parool over het plan van Schuurman Hess.