Zoontjens: overstap naar ander bestuur onverstandig

De Tilburgse hoogleraar onderwijsrecht Paul Zoontjens noemt het onverstandig als ouders van gymnasiumleerlingen besluiten om de school van hun kinderen los te maken van het huidige schoolbestuur. Lees verder

Zoontjens reageert woensdag in NRC Handelsblad op een kwestie in Zwolle. Daar is het mogelijk dat het Gymnasium Celeanum loskomt van het bij VOS/ABB aangesloten bestuur Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio (OOZ).

Als de ouders dit willen, dan stemt OOZ ermee in dat het Gymnasium Celeanum overstapt van het huidige bestuur naar de Onderwijsstichting Zelfstandige Gymnasia. De overstap zou onder meer te maken hebben met onvrede over de kosten die het gymnasium kwijt is aan centrale diensten van OOZ.

Zoontjens zegt in NRC Handelsblad dat het Zwolse openbare gymnasium waarschijnlijk financieel niet beter af zal zijn als het zich losmaakt van OOZ. Ook heeft hij moeite met de doorslaggevende rol van de ouders. ‘Wat doe je dan met een katholieke basisschool met overwegend islamitische ouders? Moet die school dan ook islamitisch worden?’, aldus Zoontjens.