De nieuwe CAO PO, die op 1 juli in werking is getreden, heeft veel impact voor de werkgevers in het primair onderwijs. Daarom organiseert de Helpdesk van VOS/ABB informatiebijeenkomsten in het land. Deze gratis bijeenkomsten zijn alleen bedoeld voor leden van VOS/ABB.

Belangrijke wijzigingen in de nieuwe cao betreffen de volgorde van RDDF-plaatsing (ook voor het openbaar onderwijs), aanpassing van de ketenregeling (voor het bijzonder onderwijs) en wijziging van de herbenoemingsvolgorde.

De Helpdesk van VOS/ABB gaat op de informatiebijeenkomsten in op deze en andere wijzigingen. De hoofdlijnen van de bijeenkomsten zijn: het loon, de ketenbepaling, nieuwe contractvormen, het verlof, de ontslagroutes en de Werkloosheidsregeling onderwijspersoneel primair onderwijs (Wopo).

CAO PO en openbaar onderwijs

Specifiek voor openbare scholen geldt dat ze tot 1 oktober 2017 de mogelijkheid krijgen om het vervangingsbeleid toe te passen dat is ingevoerd voor het bijzonder onderwijs. Daarnaast zijn er wijzigingen in de cao, zoals bijvoorbeeld de aanpassing van de Wopo of de wijziging van het ouderschapsverlof, die ook van toepassing zijn op het openbaar onderwijs. De bijeenkomsten zijn voor iedereen geschikt die met de cao werkt, zoals bestuurders, P&O’ers, HRM-medewerkers, schooldirecteuren etc.

De bijeenkomsten zijn uitsluitend bestemd voor leden van VOS/ABB, die gratis toegang hebben. Niet-leden kunnen er helaas niet aan deelnemen, ook niet als zij ervoor betalen.

Er zijn al diverse bijeenkomsten geweest. Er volgen er nog drie:

U kunt zich aanmelden door een mailtje te sturen aan welkom@vosabb.nl. Vermeld in uw mail uw persoonsgegevens, e-mailadres en de gegevens van uw onderwijsorganisatie.

Voor elke bijeenkomst geldt dat die door kan gaan bij minimaal 15 deelnemers.

Deel dit bericht: