Ledenvoordeel

Als uw organisatie bij VOS/ABB is aangesloten, kunt u gebruikmaken van verschillende ledenvoordelen. Als u hier slim gebruik van maakt, kunt u het lidmaatschap van VOS/ABB dubbel en dwars terugverdienen!

Organisatie & bedrijfsvoering

-- Eerste tab altijd open | NIET GEBRUIKEN --
Aanbestedingen

Schoolbesturen die bij VOS/ABB zijn aangesloten, kunnen voor aanbestedingskwesties tegen gereduceerde tarieven terecht bij Brackmann Aanbestedingsspecialist. Dit bureau richt zich volledig op aanbestedingsrecht en heeft goede kennis van het onderwijs.

Contractbeheer

VOS/ABB-leden krijgen structureel 10 procent korting op online contractbeheer van Pactum. Hiermee kunt u continu monitoren of contracten kunnen worden beëindigd of het juiste moment aangrijpen om met leveranciers nieuwe afspraken te maken. Ga voor meer informatie naar de website www.contractbeheer.com of neem contact op met Pactum: 050-7600021, info@contractbeheer.com. De korting bedraagt gemiddeld 121 euro per jaar.

Loonschade verhalen

Schoolbesturen die bij VOS/ABB zijn aangesloten, kunnen voor het verhalen van loonschade tegen gereduceerd tarief terecht bij BSA Schaderegeling. BSA Schaderegeling verhaalt voor werkgevers schade die samenhangt met arbeidsongeschiktheid als gevolg van een ongeval waarvoor een derde aansprakelijk is. Op basis van no cure no pay wordt voor gerealiseerde resultaten tot 10.000 euro normaal gesproken 15 procent in rekening gebracht, maar VOS/ABB-leden betalen slechts 12 procent. De korting komt neer op maximaal 300 euro per zaak. Meer informatie staat in de brochure van BSA Schaderegeling.

Verzekering samenwerkingsverband

VOS/ABB’s verzekeringspartner Aon heeft een speciaal aanbod voor samenwerkingsverbanden passend onderwijs. De taken van de samenwerkingsverbanden brengen risico’s met zich mee, voornamelijk op het gebied van aansprakelijkheid. Deze risico’s zijn via Aon te verzekeren. Meer informatie staat in het verzekeringsprogramma voor samenwerkingsverbanden voor passend onderwijs. Aon heeft ook een checklist voor aansprakelijkheidsrisico’s gemaakt.

VOS/ABB Verzekeringen

Aon heeft met VOS/ABB een website ontwikkeld met daarop een aantal voordelige verzekeringen speciaal voor scholen en besturen die bij VOS/ABB zijn aangesloten én hun werknemers. Op www.vosabbverzekeringen.nl vindt u informatie over schadeverzekeringen, de collectieve zorgverzekering en voordelige privé-verzekeringen. Werknemers én werkgevers profiteren hiervan.

Regionale Plannen Onderwijsvoorzieningen (RPO's)

VOS/ABB en PentaRho werken samen op het gebied van voorzieningenplanning in het voortgezet onderwijs. Deze unieke samenwerking heeft met name betrekking op regionale plannen voor onderwijsvoorzieningen (RPO’s).

Meer informatie

HRM

-- Eerste tab altijd open | NIET GEBRUIKEN --
Personeelsadvertenties

Als uw organisatie lid is van VOS/ABB, kunt u efficiënt personeel werven via onze eigen website en wekelijkse e-mailnieuwsbrieven. U kunt ook forse korting krijgen als u een personeelsadvertentie plaatst in de krant of in een weekblad. Het aanbod om tegen zeer aantrekkelijke tarieven te adverteren, is ontwikkeld in samenwerking met mediabureau Godding & co. Dankzij de samenwerking met dit bureau kunt u uw personeelsadvertenties honderden tot duizenden euro’s goedkoper én gemakkelijker plaatsen in landelijke en/of regionale bladen. Indien mogelijk worden vacatures automatisch ook op de online media van de uitgever geplaatst. Het behoort tevens tot de mogelijkheden om uw vacature te plaatsten op een selectie van grote online vacaturebanken, zoals de Nationale Vacaturebank en Monsterboard. Er is nog veel meer mogelijk! Wilt u weten welk voordeel u kunt behalen? Lees meer over wat er mogelijk is of neem direct contact op met Godding & co voor een voorstel op maat: 06-24995025, raymond@godding.nu.

Werving en selectie RvT-leden

VOS/ABB heeft een aanbod op maat voor de werving en selectie van RvT-leden. In een overzichtelijk stappenplan kunt u zien wat wij voor u kunnen betekenen.

Identiteit en burgerschap

-- Eerste tab altijd open | NIET GEBRUIKEN --

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Goedemorgen! (brengt de wereld in de klas!)

Schoolbesturen die bij VOS/ABB zijn aangesloten, krijgen 150 euro korting op lesmateriaal op de website Goedemorgen!. Deze website bevat lesmateriaal op basis waarvan leraren in het voortgezet onderwijs samen met hun leerlingen de ontwikkelingen in de wereld kunnen volgen en duiden.

Kwink (sociaal-emotioneel leren)

Schoolbesturen die bij VOS/ABB zijn aangesloten, krijgen korting op materiaal voor de voorschoolse en buitenschoolse opvang en de verdiepende Kwink-coachtraining. Meer informatie over Kwink 

Wereldburgerschap

Als uw school bij VOS/ABB is aangesloten, krijgt u een exclusieve korting van 5% op trajecten van Fawaka WereldBurgerschap. Dit aanbod is inclusief begeleiding door adviseurs van VOS/ABB. Lees meer…

Communicatie

-- Eerste tab altijd open | NIET GEBRUIKEN --

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Crisiscommunicatie

Als uw organisatie lid is van VOS/ABB en plotseling te maken heeft met een ernstige crisis of calamiteit, kunt u rekenen op een professionele communicatieadviseur op locatie. VOS/ABB heeft ervaren adviseurs verspreid over het land, die redelijk snel ter plaatse kunnen zijn. Voorwaarde om van dit ledenaanbod gebruik te maken, is dat u eerst contact opneemt met de Onderwijsjuristen van VOS/ABB. Vervolgens wordt in overleg bepaald of de situatie van dien aard is, dat een van onze crisiscommunicatieadviseurs naar u toe kan komen. Het ledenaanbod bestaat uit één dagdeel van maximaal vier uur gratis dienstverlening. Mocht u de crisiscommunicatieadviseur langer nodig hebben, dan kunt u hem of haar zelf inhuren (tegen een vast tarief dat lager ligt dan wat in de markt gebruikelijk is).

Mediation

Waarom een juridische procedure beginnen als een conflict sneller, goedkoper en beter kan worden opgelost met mediation? Mr. Janine Eshuis van VOS/ABB is geregistreerd mediator. Zij kan voor leden van de vereniging een mediationtraject begeleiden, bijvoorbeeld als sprake is van een verstoorde arbeidsrelatie, misverstanden binnen een college van bestuur of raad van toezicht of als er problemen zijn tussen een ouder en een leerkracht. Dit aanbod van VOS/ABB past bij het uitgangspunt dat het altijd het beste is om problemen op te lossen vanuit het harmoniemodel. Informatie: Janine Eshuis: 06-30041175, jeshuis@vosabb.nl of Onderwijsjuristen van VOS/ABB: 0348-405250 van 08.30 tot 12.30 uur, onderwijsjuristen@vosabb.nl.