In Amsterdam is na de herstart van het primair onderwijs 13% van de leerlingen nog niet aanwezig. Dat blijkt uit een inventarisatie van het Breed Bestuurlijk Overleg Amsterdam. Het stadsbestuur maakt zich zorgen over mogelijk verder oplopende onderwijsachterstanden.

Ongeveer 60% van de scholen in de hoofdstad heeft aan de inventarisatie van het BBO Amsterdam meegewerkt. Het stadsbestuur meldt dat het een momentopname is en dat de gegevens per dag kunnen fluctueren. ‘Uit deze eerste uitvraag kunnen we opmaken dat ongeveer 13% van de leerlingen in het primair onderwijs afwezig is’, zo staat in de Bijlage sociale kwetsbaarheid. Waarschijnlijk 7% van de leerlingen is afwezig uit angst voor het coronavirus.

Enkele scholen wijken volgens het stadsbestuur behoorlijk af van het stedelijke gemiddelde met een afwezigheid die hoger ligt dan 20%. Het Amsterdamse college van B en W zegt zich hier zorgen over te maken: ‘Ondanks de soepele heropening is er dus toch een groep ouders die uit angst hun kinderen thuis houden. Dit is natuurlijk een zorgelijke ontwikkeling omdat dit mogelijk resulteert in het verder oplopen van onderwijsachterstanden.’

Lees meer…

Deel dit bericht: