Annet Kil weg als directeur van Onderwijscoöperatie

Directeur Annet Kil van de Onderwijscoöperatie stopt daar per 1 juni, omdat het volgens haar tijd is voor iets anders. Volgens vakblad Didactief heeft haar vertrek te maken met de discussie over het Lerarenregister.

‘Steeds meer werd de organisatie gezien als een marionet van het ministerie van OCW, ruim toegerust om de opdracht te vervullen, maar tot falen gedoemd’, aldus Didactief.

Daaraan voegt Didactief toe dat Kil overal van zich liet horen. ‘Rap van tong, altijd er bovenop. Voor en achter de schermen. Want als iets haar niet beviel, belde ze de persoon in kwestie gerust op om diegene de mantel uit te vegen. Uiteindelijk lijkt ze nu verloren te hebben.’

Bijzonder veel genoegen

Zelf meldt Kil dat ze ‘met bijzonder veel genoegen’ terugkijkt op de periode’ waarin de Onderwijscoöperatie ‘zichzelf moest uitvinden’. Dat ging volgens haar ‘niet zonder slag of stoot’, maar iedereen die aan het groeiproces deelnam deed dit, aldus Kil, ‘immer vanuit passie en vakmanschap’.

Het bestuur van de Onderwijscoöperatie zegt het besluit van Kil om te vertrekken te respecteren en dankt haar ‘voor de enorme inzet waarmee zij de Onderwijscoöperatie de afgelopen jaren als directeur heeft gediend’.

Lees meer…