De overheid moet met duidelijke richtlijnen komen om de scholen na een versoepeling van de coronamaatregelen veilig te laten opstarten. Dat eist de Algemene Onderwijsbond (AOb).

‘Veilig opstarten is niet eenvoudig’, zegt AOb-voorzitter Eugenie Stolk. ‘Een opdeling van één klas naar drie of vier groepen kan fysiek bijna niet. We moeten duidelijke richtlijnen krijgen die uitvoerbaar zijn’, aldus Stolk. De AOb voegt daar desgevraagd aan toe dat de richtlijnen van de overheid moeten komen. Die moet de richtlijnen baseren op hygiëne-adviezen van het RIVM.

Leraren vrezen voor hun gezondheid

De uitspraken van Stolk volgen op een enquête onder leraren. Daaruit kwam onder meer naar voren dat veel leraren het praktisch onuitvoerbaar achten om leerlingen anderhalve meter afstand van elkaar te laten houden om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Zeker bij kleuters zou dat onmogelijk zijn.

Daarnaast uiten docenten volgens de AOb hun zorgen over hun veiligheid en gezondheid als de scholen weer opengaan. Sommigen zien het als ‘een experiment’. Zij vinden het niet kunnen dat erover wordt nagedacht, terwijl nog veel onduidelijk is.

Leraren geven ook aan dat de werkdruk is toegenomen nu ze vanwege de coronacrisis onderwijs op afstand geven.

Lees meer…

 

Deel dit bericht: