Tweede Kamerleden reageren sceptisch op het voorstel van demissionair PvdA-minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om de salarissen van leerkrachten in het basisonderwijs te verhogen.

In de zaterdageditie van het Algemeen Dagblad zegt Asscher dat het demissionaire kabinet desnoods moet besluiten om de lerarensalarissen te verhogen als er niet voor Prinsjesdag een nieuw kabinet is. Er kan volgens hem niet langer worden gewacht.

Asscher trekt zak geld?

Het AD meldt vervolgens dat Kamerleden hier sceptisch op reageren. Zo citeert de krant SP’er Peter Kwint: ‘Vrijdag zei staatssecretaris Dekker dat leerkrachten moesten ophouden met meer geld vragen. Vandaag trekt Asscher weer een zak geld.’

Hiermee verwijst Kwint naar de uitspraak van VVD’er Dekker op het congres van de PO-Raad dat het onderwijs niet telkens weer met financiële claims moet komen, omdat het kabinet geen extra geld heeft. Bovendien komen er ook claims uit andere sectoren.

Gat in onderwijsbegroting

D66-Kamerlid Paul van Meenen plaatst volgens de krant ook vraagtekens bij het voorstel van Asscher: ‘Docenten zijn niet gebaat bij makkelijke beloften, maar bij echte resultaten. Dit klinkt heel sympathiek, maar twee weken geleden zat er nog een gat in de onderwijsbegroting en wilde het kabinet nog gaan bezuinigen.’

Lees meer…

Deel dit bericht: