In België blijven de scholen per 29 maart dicht, omdat er steeds meer coronabesmettingen voorkomen. De sluiting geldt in beginsel voor een periode van vier weken, waarvan twee weken paasvakantie.

De Belgische premier Alexander De Croo zei woensdag op een persconferentie dat de viruscirculatie inmiddels weer zo hoog is ‘dat de zorg zich afvraagt hoelang we dit nog zullen volhouden’. België kiest volgens hem voor een ‘korte pijn’. Onderdeel daarvan is dat er per 29 maart niet meer op locatie wordt lesgegeven. Dat geldt in beginsel voor een periode van vier weken, waarvan twee weken paasvakantie.

De Croo noemt het dan ook een ‘paaspauze’. ‘We hebben deze methode ook toegepast tijdens de herfstvakantie en we hebben toen gezien dat dit geholpen heeft om een moeilijke situatie beter onder controle te krijgen’, aldus de Belgische premier op de coronapersconferentie.

Kleuteronderwijs deels open

Een deel van het kleuteronderwijs blijft open (met uitzondering van de paasvakantie uiteraard). In Vlaanderen heeft het openbare Gemeenschapsonderwijs (GO!) en het katholiek onderwijs besloten dat ook kleuters niet naar school gaan, maar de openbare scholen van het Onderwijs voor Vlaamse Steden en Gemeenten (OVSG) willen het kleuteronderwijs zoveel mogelijk laten doorgaan, twittert algemeen directeur Patriek Delbaere van OVSG:

In het voortgezet onderwijs in België kunnen examens in de ‘paaspauze’ doorgaan.

Deel dit bericht: