Een 15-jarige jongen uit Schiedam wordt verdacht van grootschalige heling van een partij Bosatlassen, eerder deze maand gestolen op verschillende middelbare scholen in  Vlaardingen en Schiedam. Deze zaak leidde vorige week al tot een schietpartij op straat en de aanhouding van nog drie jongens, twee van 16 en één van 17 jaar.

Een Vlaardingse school deed op 16 februari aangifte van diefstal van zo’n tachtig Bosatlassen. Toen vervolgens op Marktplaats een partij atlassen te koop werd aangeboden, maakten agenten een afspraak met de aanbieders op de Laan van Bol’es in Schiedam. Het bleken de drie jongens van 16 en 17 jaar te zijn. Toen de ‘kopers’ bekendmaakten dat ze van de politie waren, sloeg een van de jongens op de vlucht en begon te schieten. Hij werd vervolgens zelf neergeschoten door een politieagent. De schutter is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris die hem 14 dagen langer vastzette. De andere twee jongens werden na enkele dagen vrijgelaten.

Het onderzoek naar de gestolen atlassen werd voortgezet en leidde deze week naar de 15-jarige jongen, die ze onder andere onder zijn bed had verstopt. Donderdag werd een 29-jarige Rotterdammer aangehouden die een aantal boeken zou hebben gekocht. Hij zit nog vast. De 15-jarige is weer op vrije voeten gesteld, maar blijft verdacht van heling.

 

Deel dit bericht: